Om os

bryllupsfotografer


Smiil.dk består af Randi og Nicolai. Vi er fotograf-team og ægtepar.

Randi er fotograf og stilekspert. Hun er også uddannet blomsterdekoratør og har skabt mange brudebuketter og bryllupsudsmykning i tidens løb. Under fotografering af bryllupsportrætter, er det hovedsagelig Randi der kommunikerer med brudeparret: Instruerer i positurer, holder øje med brudebuket, retter tøj, slør, brudekjole og hår, og sørger for at brudeparret føler sig behageligt til mode. Hvis I ønsker at få fotograferet brudens forberedelser på bryllupsdagen, så er det altid Randi der møder op her til en aftalt tid med kameraudstyr. Hun har en god fornemmelse for de stilistiske detaljer der finder sted undervejs i brudens forberedelse. Mange af vores brude har udtrykt, at de føler sig bedst tilpas under forberedelserne med en kvindelig fotograf. Traditionelt set er det jo også en "feminin zone".

Nicolai er fotograf, webdesigner og ekspert i fotoredigering i lightroom og Photoshop CC. Han står for det tekniske under fotografering af portrætter: Kameraer, objektiver, speedlights, batterier mm. (mens Randi instruerer brudeparret). Det er ham der tager sig af den efterfølgende fotobehandling og webgalleri af brudeparrets billeder. Han har desuden også konstrueret det website som du sidder og kigger på lige nu.

Under vielse, reception, bryllupsfest er der én af os der er til stede for at fotografere. Og vi fordeler somme tider arbejdet mellem os. Her fotograferer vi som udgangspunkt i "journalistisk eller dokumentarisk stil", hvilket vil sige, at vi tager fotos uden at påkalde opmærksomhed. Vi bevæger os lidt diskret rundt, som fluen på væggen, uden at sige "hej-hej!" og "kig lige herover! til gæsterne". På den måde får man fotograferet brudepar og gæster med deres naturlige udtryk, og man får nogle anderledes og mere fortællende fotos end dem man har i familiealbummet. Vi tager dog også opstillede fotos, f.eks. gruppefotos efter vielsen, af familie og/eller gæster.

Under portrætfotografering af brudeparret er vi som sagt altid begge to til stede. Vi har fordelt ansvaret mellem os under portrætfotograferingen, og derfor foregår sessionen ganske rutineret, afslappet og fejlfri. Selve portrætteringen kræver en del observation og opmærksomhed af fotograferne, så det er en stor fordel at være to par øjne til arbejdet. Brudeparret bliver guidet gennem sessionen og vi sørger for at det bliver en effektiv, men behagelig og afslappet oplevelse. Det er også i denne tilstand, at man automatisk ser bedst ud.

Vi portrætterer i klassisk stil og forsøger at fremhæve det smagfulde og elegante. Brudeparret skal, i vores verden, simpelthen bare se godt ud i smukke omgivelser. Ønsker man bryllupsfotos der er skæve, provokerende og "dogme-agtige", anbefaler vi ikke at bruge os.

Bryllupsdagen er en stor og glædefuld dag, og det er vores store passion at forevige minderne, så de kan vises frem i mange år herefter. Måske får de betydning og værdi for tip-oldebørn om 100 år – hvem ved?