Om os

bryllupsfotografer


Smiil.dk består af Randi og Nicolai. Vi er fotograf-team og ægtepar.

Som bryllupsfotograf blander vi traditionelle og opstillede portrætter med nærværende fotos, der rammer stemningsfyldte øjeblik. Vi fotograferer brudeparret i en klassisk, elegant og smagfuld stil og stræber efter at bryllupsfoto får en romantisk og eventyrlig tone, mens den grænsesøgende, skæve og provokerende fotostil ikke er vores boldgade. Sagt på en anden måde, så er vi mere til eventyr end vi er til dogme-film.

Randi er fotograf og stilekspert. Hun er tidligere blomsterdekoratør og har skabt mange brudebuketter, borddekorationer og bryllupsudsmykning i tidens løb. Randi har en god fornemmelse for stilistiske detaljer, og er idémageren og konceptudvikleren hos smiil.dk. Randi lægger et stort arbejde i vores forberedelser til bryllupsfotograferingen: Udvælgelse og testfotos af lokationer, planlægning af fotosession og kommunikation med ægteparret før vielsesdagen (der hovedsagelig foregår via mail).

Nicolai er fotograf, webdesigner og ekspert i fotoredigering i lightroom og Photoshop CC. Nicolai har ansvaret for fotoudstyret: Kameraer, objektiver, speedlights, batterier mm. og det er ham der står den efterfølgende efterbehandling af fotos, klargøring og aflevering af brudeparrets billeder.

Portrætfotograferingen foregår ganske rutineret, afslappet og fejlfri. Det er det eneste tidspunkt på bryllupsdagen, som kan kaldes en ægte fotosession; hvor brudeparret og bryllupsfotograf er alene; hvor der instrueres, poseres og fotograferes så den store dags smukke officiele billeder af brudeparret kan skabes. Vi holder øje med brudebuket, retter tøj, slør, brudekjole, hår etc. Men vi sørger også at få taget de "naturlige" fotos ind i mellem instruktionen, hvor brudeparret bare er som de er. Det er vores mål at det bliver en effektiv, men behagelig og afslappet oplevelse. Den gode atmosfære skal kunne ses på bryllupsfotos.

Under vielse, reception og bryllupsfest fotograferer vi som udgangspunkt i "journalistisk eller dokumentarisk stil", hvilket vil sige, at vi tager fotos uden at påkalde opmærksomhed. Vi bevæger os lidt diskret rundt, som fluen på væggen, uden at sige "hej-hej!" og "kig lige herover! til gæsterne". På den måde får man fotograferet brudepar og gæster med deres naturlige udtryk, og man får nogle anderledes og mere fortællende fotos end dem man har i familiealbummet. Vi tager dog også opstillede fotos, f.eks. gruppefotos efter vielsen, af familie og/eller gæster.

Bryllupsdagen er en stor og glædefuld dag, og det er vores store passion at forevige minderne, så de kan vises frem i mange år herefter. Måske får de betydning og værdi for tip-oldebørn om 100 år – hvem ved?